Relații: prostie/familie/excepții

În noaptea asta am dormit foarte puțin (sesiunea cere sacrificii) și totul era alb și pufos dacă nu avea loc un mic incident.

Evident, învățam… pe sală, acolo se învață cel ai bine când nu ai timp și nici chef să te cerți cu toată lumea să facă liniște. La un moment dat, o domniță aflată la un metru de mine a început să vorbească la telefon. Cine naiba a inventat pachetele cu mii de minute în rețea. Nu mai termina pălăvrăgeala, era ora 1 și eu, după cum am mai zis, eram în pană de timp. Ei bine, dacă tot nu mai puteam învăța, ascultam, fără să vreau, ce vorbește respectiva la telefon. Nu știu cum o cheamă, nu o cumosc și nu cred că o voi putea recunoaște dacă o mai văd o dată… deci nu sunt bârfe ci doar constatări, e o oarecare. În medie, fiecare a treia fată gândește ca ea.

Vorbea cu o prietenă, cu cea mai bună, presupun… Încerca să o convingă că ar trebui să o rupă cu prietenul pentru că nu-l mai iubește. Așa la rândul ei și ea a procedat când și-a dat seama că în relația ei cu fostul prieten nu mai era ceea ce a fost la început. S-au despărțit, a suferit cât a suferit și pân’ la urmă i-a trecut. Punctul culminant al discursului cred că a fost: „Îl iubeam atât de mult pe Ciprian, încât știam și ce număr poartă la chiloți…” A fost amuzant, trist… ce lecții poți scoate din filosofii de doi bani despre dragoste – nici una.

Să revenim la tema care mă înteresează: ce presupune o relație în ziua de azi?

Acum, o jumătate de veac, relațiile presupuneau, în primul rând – familie. Nu era categoric admis ca acestea să treacă din platonice în ceva mai mult înainte de căsătorie. Nu vorbesc de excepții.

În prezent relațiile nu presupun nimic… „combinări întâmplătoare” ce durează o perioadă scurtă de timp, urmând ca mai apoi să se destrame… ciclul repetânduse un număr nedeterminat de ori. Faci ce vrei.

Nici aici nu vorbesc de excepții (excepțiile sunt de altă natură).

Dragostea nu mai e, există doar dorința de a obține plăcerea și de a fi scutit de orice tip de obligații eventuale. Totul este simplificat la absurd, bizar… respingător până la vomă.

Încercați să mă convingeți că nu e așa…

Am plecat, în cele din urmă, la somn, urmând să mă trezesc și dimineața ca să pot învăța în voie.

Reclame

4 gânduri despre „Relații: prostie/familie/excepții

 1. femeiafaracoasta

  Cât de mult te înțeleg… În sesiunea acesta cred că am auzit cele mai mari perle, acolo la canapele 🙂
  Când încerci din răsputeri să te concentrezi atunci vin doi și se începe schimbul de salivă grețos, zgomotos, iritant…
  În fine, prostia omenească nu are hotare 😉

  Răspunde
 2. Zahir

  Când te arunci intr-o relație iți asumi și suferința, mai ales dacă plonjezi in ape mai puțin adânci decât ar fi normal. Și dacă după un timp incepi să te plangi că ceva nu e ok și apare și durerea, singurul vinovat ești tu pentru că n-ai reușit să vezi umbrele produse de lumina iubirii

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s