Prima impresie

„Era profesor la cea mai prestigioasă universitate din lume. Prin perseverență și muncă asiduă și-a văzut visul împlinit și a reușit să câștige respectul și încrederea celor din jur. Muncea mai mult din plăcere, având un salariu modic care abia ajungea lună de lună pentru a-și întreține familia în condiții dintre cele mai modeste. Se îmbrăca tot atât de modest. Îl găseai mereu în același palton ros pe la coate, demodat demult, dar clasic și elegant, de parcă era o fantomă a altui secol, o cămașă albă, purtată de nenumărate ori, dar mereu curată și călcată, o geantă din piele, veche, foarte comodă în care se adăposteau cu ușurință toate hârțoagele necesare.

Într-o zi un student din primul an îl întreabă cu sfidare și vocea aproape tremurândă:

– Domnule profesor, de ce veniți în fiecare zi în același palton? De ce nu vă luați altul nou? Acesta e aproape rupt iar dumneavoastră trebuie să fiți mereu la înălțime pentru a corespunde statutului pe care îl dețineți…

– Buzunarul nu-mi permite, dragul meu…

Peste câțiva ani profesorul nostru, redactând mai multe lucrări importante în știință, a fost, pe bună dreptate, desemnat ca emerit profesor al universității. Salariul crescuse aproape de două ori. Acum profesa mai puțin, nu-i mai permitea sănătatea, dar muncea la fel, din pasiune, cu multă răbdare și dibăcie.

Același student, care între timp devenise și el profesor, nu se putu abține să nu-l întrebe pe fostul său dascăl:

– Domnule profesor, acum când aveți un salariu ce v-ar permite să vă luați și dumneavoastră un palton nou, ce vă împiedică să faceți acest lucru?

– De ce mi-aș lua un palton nou dacă toată lumea mă știe așa?!”

Omul se întâlneşte după haină, dar se petrece după minte. Acum să-mi spuneți: considerață că chiar e atât de importantă această primă impresie?!

Reclame

2 gânduri despre „Prima impresie

  1. Spetcu

    Contează omul, nu impresia. De cele mai multe ori, oamenii sunt așa de simplu de intuit, că nu ai nevoie și de o a doua impresie ca să te lămurești ce hram poartă.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s