cele mai…

probabil cele mai frumoase amintiri și cele mai prețioase momente forever… cum să uiți așa ceva 🙂

Cheile Bicazului, apa aia limpede de munte, curată ca lacrima și rece ca gheața… Stâncile care urcă pân la cer, briza care răcorește până și sufletul… mirific peisajul

Lacul Roșu. Se zice că denumirea vine de la oxizii și hidroxizii de fier aduși de Pârâul Roșu. În fine, eu credeam că e din cauza algelor ce au o nuanță brumărie-roșiatică, ceea ce demonstrează că apa conține compuși ai fierului, cu siguranță. „Mördersee” este cel mai mare lac natural de acumulare din România.

Când am trecut eu pe acolo, era verde.

Acest lac s-a format în anul 1837 în urma surpării unei părți din masivul muntos (Vârful Ghilcoș). De aici și bârnele, probabil.

Și dacă tot eram pe lângă Lacul de acumulare Izvorul Muntelui de pe râul Bistrița (cunoscut și sub denumirea Lacul Bicaz). Despre omul care a realizat planurile barajului aflația aici. Barajul are o înălțime de 127 m, o lungime de 435 m și o lățime maximă la bază de 119 m. Pentru ridicarea barajului au fost turnați 1.652.000 mc de beton. Oau!

Budapesta -una dintre cele patru capitale prin care trece Dunărea. Are o arhitectură genială, tipic austo-ungară, cu clădiri frumoase, de maxim 4-5 nivele. Primul metrou de pe continent se găsește aici. Undeve pe lângă Parlament se mai văd ruinile unei vechi cetăți din evul mediu.

Cu toate acestea, aici parcă te mai simți ca-n România, cu excepția pistelor de bicicliști care sunt peste tot. Sunt invidioasă pe unguri.

După cum bine se știe, acest oraș este legendar prin podurile peste Dunăre. Mie capitala Ungariei îmi place mai mult noaptea.

„Salutări din Viena” – biscuite tradițional.

Viena, o altă capitală străbătută de Dunăre. Aici ești cu totul într-o altă lume.

Stilurile arhitectonice ale orașului sunt dintre cele mai variate, cred că le găsești pe toate aici. La fel ca-n Budapesta, zgârâie norii nu sunt decât într-un anumit sector al capitalei, clădirile sunt cu 4, maxim 5 nivele, iar clădirile istorice sunt conservate perfect

Palatul Schonbrunn cu un parc impresionant, grădini dispuse geometric în stil baroc… m-am convins, fizic nu ai cum să-l vizitezi pe tot într-o singură zi.

Aproximativ jumătate din suprafața Vienei este destinată spațiului verde.

Timpul de afară a fost de partea noastră… păcat că încă nu erau înfloriți trandafirii.

cel mai fain muzeu la care am fost… Haus des Meeres

Sushi, miezul nopții, centrul Vienei… frumos. Cel mai genial a fost sosul verde deschis la culoare care nu știam ce e… cel mai picant sos încercat vreodată (punctul culminant este că nu-și face efectul din prima)

Impresiile sunt dintre cele mai frumoase. Cea mai, cea mai, cea mai frumoasă vacanță din viața mea de până acuma.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s